Deli

Gledanje video vsebin vse bolj narašča. Pri tem pa je pomembno, da oglaševalci razumejo video gledalce in jim predvajajo video oglase, ki bodo kratki, relevantni in prilagojeni mobilnim napravam.

Vzpon »tihih« in ciljanih video oglasov - iPROM Novice iz sveta
Gledanje video vsebin na spletu v zadnjih letih raste. 26 odstotkov sodelujočih v raziskavi podjetja Wibbitz je reklo, da pogleda vsaj en spletni video na dan. Mobilne naprave so k tej rasti močno prispevale, saj so video vsebine še bolj dostopne. Tako 55 odstotkov rednih video gledalcev raje gleda video vsebine na svojih pametnih telefonih.

Ne glede na to, kako radi uporabniki gledajo spletne video vsebine, pa še vedno ne marajo video oglasov z zvokom (»tihi oglasi«) ali z nerelevatnim sporočilom. 45 odstotkov vprašanih pravi, da imajo raje oglase, ki imajo izključen zvok, 39 odstotkov pa ima raje oglase s prilagojenim sporočilom.

Porast vse bolj zahtevnih video gledalcev in njihova vse krajša pozornost kliče po ustvarjanju krajših video oglasov – kar 70 odstotkov ljudi ne bi gledalo oglasov, daljših od 10 sekund. Daljše video oglase bi 10 sekund gledalo 51 odstotkov ljudi.

Čas trajanja video oglasa skupaj z njegovo relevantnostjo vpliva na čas gledanja. In vključenost uporabnika se lahko doseže samo z dobro vsebino, ki prepriča gledalca, da gleda več kot 30 sekund.

Čeprav 61 odstotkov vprašanih preskakuje video oglase, če je to le mogoče, pa ima polovica vprašanih rada oglase z izklopljenim zvokom.

42 odstotkov vprašanih ne mara oglasov, ki se začnejo predvajati sami. A mobilne naprave bi to lahko kmalu spremenile. Zdi se, da so mobilni uporabniki bolj dovzetni za tovrstne oglase, kar bi lahko bilo povezano z bolj ciljanimi oglasi.

Kaj se lahko torej oglaševalci naučijo iz izsledkov te raziskave?

  • Relevantnost je ključ.
  • »Tihi« oglasi lahko povečajo vključenost.
  • Osredotočeni morate biti na mobilne naprave – video oglas mora biti optimiziran za mobilno okolje.
  • Ostanite kratki.
Deli

Arhiv