Deli

Video oglasi so zabeležili 19-odstotno rast časa, ki jim ga v povprečju namenijo potrošniki.

Video oglasi v porastu - iPROM - Novice iz sveta

Video oglasi so v porastu

Video oglasi ponovno doživljajo svoje trenutke slave. Povprečen čas, ki ga potrošniki namenijo spremljanju video oglasov, se je od lani povečal za 19 odstotkov (primerjava drugega četrtletja 2016 in 2017), kaže analiza metrik serviranja video oglasov podjetja Extreme Reach. Za 20 odstotkov sta se povečali tudi vidnost in stopnja ogledov video oglasa v celoti.

Največ prikazov na namiznih računalnikih

K tej rasti poleg boljših vsebin po mnenju Extreme Reacha prispevajo tudi številni tehnični dejavniki. Raziskava kaže, da so združevalci medijev zabeležili 54-odstotno povečanje razmerja med kliki in prikazi, večina teh prikazov pa se zgodi na namiznih računalnikih. Po drugi strani pa so premium založniki, ki imajo več prikazov na mobilnih napravah, tablicah ali povezanih TV-formatih, zabeležili 37-odstotni padec v svojih razmerjih med kliki in prikazi.

Pomemben dejavnik je tudi rast uporabe majhnih video predvajalnikov (400×300 slikovnih točk), ki so najbolj priljubljeni za mobilne prikaze. Količina splošnega neveljavnega prometa se je od drugega lanskega četrtletja zmanjšala za 33 odstotkov, t. i. »video in-banner oglasi« pa so zabeležili 17-odstotni padec, še kaže analiza.

»Video oglaševanje je v digitalnem ekosistemu v porastu in iz raziskave je razvidno, da video prehaja svoje osnovne okvire enosmernega osveščanja o blagovni znamki ter storitvah oz. produktih. Video zavzema pozicijo interaktivne, dvosmerne komunikacije, kar presega stare asociacije in navade iz klasičnih televizijskih logov ter nakazuje trend želje in motiviranosti uporabnikov, da prehajajo iz pasivne v aktivno vlogo ne glede na napravo. Zelo verjetno je, da bo ta trend viden tudi na vseh ostalih segmentih – konkretno na OTT. Uporabniki bodo na podlagi ustreznejše umeščenosti zaradi pametnih podatkov in naprednih možnosti interakcije lahko naredili korak več, ki bo zanimiv in koristen tako njim kot tudi oglaševalski skupnosti,« komentira Igor Mali, operativni direktov v podjetju iPROM.

Deli

Arhiv