Deli

Večina oglaševalcev in njihovih agencij se zaveda, kako pomembno je doseganje ciljne skupine mladih. Ne zgodi pa se pogosto, da bi našli platformo, ki jo uporablja praktično celotna demografska skupina. A Pew Internet & American Life Project trdi, da so z raziskavo našli le-to: ugotovili so, da skoraj vsi mladi Američani igrajo video igrice.

V raziskavo so zajeli 1.100 ljudi v starosti od 12 do 17 let in dobili rezultat, da kar 97 odstotkov anketirancev igra video igrice. Kar je še večje presenečenje, pa je to, da skoraj ni razlike med spoloma (99 odstotkov fantov proti 94 odstotkov deklic). Raziskava je še pokazala, da igričarji niso nič manj socialno usmerjeni kot njihovi sovrstniki, ki igric ne igrajo (enako veliko komunicirajo, se družijo, pošiljajo elektronska sporočila …).

A kljub tako velikemu dosegu, ki ga omogočajo video igrice, se le redki tržniki odločijo za tovrstno sodelovanje z igričarji katerekoli starosti, to pa predvsem zaradi tehnoloških problemov. Tako ostajajo igrice šele na začetku svoje poti kot platforma za doseganje ciljev oglaševalcev.
 

Deli

Arhiv