Deli

Nova raziskava, ki sta jo izvedla OTX in The Intelligecne Group, ugotavlja, da najstniki v povprečju na internetu preživijo 11,5 ure na teden, kjer počnejo marsikaj od pošiljanja neposrednih sporočil in obiskovanja spletnih skupnosti do nakupovanja in poslušanja glasbe. Vendar so z njo tudi pokazali, da pa vendarle vsega ne želijo početi prek spleta.

Tako je raziskava pokazala, da bi mladi raje izbrali resničnost kot virtualnost v mnogih življenjskih položajih. Tako imajo raje prave (91%) kot spletne prijatelje (9%), raje bi hodili z nekom iz šole (87%) kot z nekom, ki bi ga spoznali na internetu (13%), raje bi nakupovali v trgovini (82) kot prek spleta (12%) … Ta raziskava kaže na to, da so najstniki enako kompleksna in sofisticirana skupina potrošnikov in uporabnikov medijev kot smo vsi ostali.

Raziskava tudi kaže, da imajo najstniki kar nekaj skrbi, ki se tičejo interneta. Tako 78 odstotkov najstnikov skrbijo računalniški virusi, 67 odstotkov se boji kraje identitete, 65 odstotkov se boji nedovoljenega dostopa do osebnih podatkov, 60 odstotkov pa ne mara neželene elektronske pošte in se boji internetnih prevar.

Deli

Arhiv