Deli

Kriptovalute niso muha enodnevnica. O razvoju lastne borze digitalnih valut in vzpostavitvi lastne kriptovalute naj bi razmišljal tudi Amazon.

Na kriptovalute se pripravlja tudi Amazon - iPROM - Novice iz sveta

Kriptovalute so trenutno zelo priljubljena beseda. Se na predstavitev svoje lastne kriptovalute pripravlja tudi Amazon? Konec oktobra je namreč Amazonov pravni oddelek registriral tri nova domenska imena: amazoncryptocurrencies.com, amazoncryptocurrency.com in amazonethereum.com. Številni menijo, da je to le poskus spletnega trgovca, da zaščiti svojo blagovno znamko pred tem, da bi nepovezane stranke postavile svoje lažne spletne strani, lahko pa gre za korak k pripravi borze digitalnih valut – morda celo svoje lastne.

Kriptovalute niso samo muha enodnevnica, tehnologija veriženja blokov povzroča revolucijo v številnih panogah, vključno z bančništvom in s plačilnim poslovanjem, z zdravstvenim varstvom, s kibernetsko varnostjo, z zavarovalništvom, s transportom, z mreženjem in internetom stvari ter s shranjevanjem v oblaku. Skupen tržni kapital, ki ga imajo kriptovalute, se je od januarja letos, ko je znašal 17,7 milijarde USD, povečal na 186 milijard USD, kolikor je ta znašal 1. novembra.

Govorice o Amazonovem sprejemanju kriptovalute bitcoin

Govorice o tem, da bo Amazon, največji svetovni trgovec na drobno, začel sprejemati kriptovaluto bitcoin, so se začele leta 2013, ko so registrirali domensko ime amazonbitcion.com. Nato so leta 2016 Amazonove spletne storitve stopile v partnerstvo s skupino Digital Currency Group, enim največjih vlagateljev v zagonska podjetja na področju tehnologij veriženja blokov, povezanih z bitcoinom, ki so zagotovili financiranje iz številnih finančnih institucij.

Ta napoved je prišla hkrati z Microsoftovim sporočilom o partnerstvu s konzorcijem R3CEV, ki povezuje 44 bank, ki sodelujejo pri razvoju lastnih porazdeljenih zapletenih izračunov, temelječih na platformi veriženja blokov.

Tehnološki družbi sta se povezali s centralnimi bankami s ciljem razvoja platform veriženja blokov, s čimer želita nadaljevati svoj razvoj v smeri postati vsesplošna korporacija. Platforma veriženja blokov, ki lahko menja digitalne valute, vključno z valutami bitcoin, ethereum, ethereum classic, litecoin, ripple in bitcoin cash.

Kriptovalute so dokazale, da niso zgolj krilatica, da bodo ostale ter še naprej motile ponudbo denarja. Zato je sprejem bitcoina za Amazon neizogiben. Razvoj lastne borze digitalnih valut in morebitna vzpostavitev lastne kriptovalute sta smiselna, še posebej, če želi Amazon ostati prevladujoči spletni trgovski velikan in resnično zavladati sodobnemu komercialnemu svetu.

Deli

Arhiv