Deli

Video oglaševanje je neprecenljivo pri povezovanju blagovnih znamk s potrošniki. Veste, s katerimi metrikami si lahko pomagate, da preverite, kako učinkoviti ste pri nagovarjanju vašega ciljnega občinstva?

V svetu, kjer vse bolj prevladuje programatični zakup oglasnega prostora, je lahko video oglaševanje zelo učinkovito. Ker nam je na voljo izredno veliko podatkov o potrošnikih, lahko z video oglasi uporabnike interenta ciljamo izredno natančno. Pri tem pa je seveda potrebno upoštevati metrike, ki bodo zagotovile blagovnim znamkam pravo vrednost.

Kako do učinkovitih video oglasov? - iPROM Novice iz sveta

Opaznost video oglasa vam pove, kje na spletnem mestu se oglas prikazuje, kako dolgo tam ostane,  ali je tovrstnih video oglasov na strani več, kako veliki so ipd. Ena izmed pomembnejših metrik je tudi ta, ki vam pove, koliko uporabnikov je vaš video oglas pogledalo do konca. Kar polovica oglaševalcev iz Velike Britanije trdi, da je glavni cilj njihovih video kampanj ravno slednji tj. povečati število do konca ogledanih oglasov. Še vedno pomembna metrika ostaja tudi prepoznavnost blagovne znamke. Video igra tu izredno pomembno vlogo, saj se lahko s potrošnikom poveže na čustveni ravni in s tem izredno vpliva na njegovo percepcijo.

Deli

Arhiv